1 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Expoziţie de stampe japoneze, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

Foto: Muzeul Judetean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»/Facebook

O expoziţie de stampe japoneze va ăutea fi vazustă de publicul şi turiştii aflaţi în tranzit prin judeţul Maramureş cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, a anunţat Muzeul Judeţean de Artă “Centrul Artistic Baia Mare”, potrivit unui comunicat Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, programul de vizitare al expoziţiei din data de 15 ianuarie este în intervalul 10:00 – 17:00 (ultima intrare la 16:30). Expoziţia se intitulează: “Repere europene între tradiţii şi inovaţii şi a expoziţiei temporare de stampe japoneze BIJIN-GA: Femei frumoase, curtezane, gheişe”.

Totodată, vizitatorii vor beneficia de la ora 12:00 de un ghidaj de specialitate gratuit în expoziţia permanentă pentru un grup maxim de 20 persoane.

Muzeul Judeţean de Artă “Centrul Artistic Baia Mare” a mai menționat  că toţi elevii şi studenţii care vizitează expoziţia temporară BIJIN-GA şi achiziţionează produse de la standul muzeului în valoare de minim 12 lei au posibilitatea de a participa la concursul organizat pentru acordarea stampei japoneze originale UTAGAWA TOYOKUNI 111 – “95 Scene from Osome Hisamatsu Ukina no Ukeuri”, oferită de iniţiatorul expoziţiei, George Şerban. Câştigătorul stampei japoneze va fi desemnat prin tragere la sorţi în luna martie 2023.

Print Friendly, PDF & Email