2 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Fostul ministru al Transporturilor este noul director general al CFR Călători

Foto: news.ro

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a fost ales directorul general al CFR Călători, în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie (CA) al companiei, potrivit news.ro.

Acesta spune că unul dintre obiectivele sale este ca firma de stat să ajungă la un parc activ de peste 1.000 de vagoane, de la 850 câte sunt în prezent.

Costescu a fost ales şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR SA, compania de stat care administrează infrastructura de cale ferată. El a fost ministru al Transporturilor în perioada 2015 –2016, în Guvernul condus de Dacian Cioloş.

Un alt obiectiv al fostului ministru îl reprezintă îmbunătăţirea organizării companiei, pentru creşterea vitezei de reacţie în piaţă, a eficienţei şi reducerea pierderilor.

De altfel, Dan Costescu își propune reintroducerea trenurilor intercity, care vor asigura legături rapide între marile oraşe, unde există o cerere crescută, pentru a scurta timpii de călătorie. În plus, trebuie luate măsuri pentru creşterea dotărilor şi eficienţei trenurilor internaţionale.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns