4 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Gabriela Firea inițiază un sondaj în legătură cu vinieta Oxigen

Gabriela Firea, Primarul capitalei dorește ca bucureștenii să se pronunțe până luni în legătură cu posibilitatea introducerii vinietei Oxigen, potrivit Agerpres.

Această acțiune a pornit ieri printr-un mesaj pe Facebook, Firea a scris următoarele: “Sunteţi de acord cu interzicerea circulaţiei maşinilor care poluează în centrul oraşului şi cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureştiului? (Referire la autoturismele non euro, euro 1, euro 2 şi euro 3). Aştept răspunsurile bucureştenilor până luni, 24.02. a.c. aici, pe Facebook, sau/şi la adresa de mail oxigen@pmb.ro”.

 De asemenea, Gabriela Firea a postat şi un mesaj video, în care aducea aminte tuturor că  de la 1 martie ar trebui să se aplice sancţiuni celor care nu şi-au procurat vinieta Oxigen sau celor care intră cu maşini poluante în centrul Capitalei. În acest video Firea spune:  “Eu cred că am luat o decizie corectă, dar având în vedere că suntem într-un an electoral şi există foarte multă ipocrizie, iar contracandidaţii mei sau posibilii mei contracandidaţi, precum şi premierul, anumiţi miniştri, anumiţi reprezentanţi politici au ieşit în spaţiul public şi au spus că vor să scoată acest program – care în mod evident este bun pentru sănătatea bucureştenilor, dar din punct vedere politic ei vor să mă atace şi anunţă că vor să îl scoată – dacă vor avea ocazia să ajungă la primărie. Eu cred că trebuie să vă întreb direct şi nu să ţin cont neapărat de aceste mesaje politice. Prin urmare, până luni, aştept mesajele dumneavoastră cu ‘da’ sau ‘nu’ pentru acest program, ‘Oxigen pentru Bucureşti’, să îmi spuneţi dacă sunteţi de acord să rămână vinieta Oxigen în Capitală, începând cu martie, sau doriţi să amânăm acest program sau să îl anulăm pentru totdeauna”. 

În cazul în care oamenii se vor pronunţa împotriva vinietei, Primarul a spus că le va asculta părerea.“Primarul întreabă, cetăţenii răspund. Mai pe scurt: Firea întreabă, bucureştenii răspund. Haideţi să facem lucruri bune, şi frumoase, şi durabile în Bucureşti. Dacă totuşi veţi decide să anulăm vinieta Oxigen, după alegeri, tot împreună, vom lua măsuri pentru a lupta real cu poluarea din Capitală. Poate etapizat. Poate nu atât de brusc. Dumneavoastră îmi veţi spune cum e mai bine”. 

Până acum, majoritatea mesajelor primite arată că bucureștenii nu sunt de acord cu aplicarea taxei Oxigen.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns