3 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Lansarea serialului animat „The Prince”, satiră la adresa familiei regale britanice, amânată după decesul prinţului Philip

Foto: news.ro

Lansarea serialului animat „The Prince” o satiră la adresa familiei regale britanice, a fost anunțat că va fi amânată de HBO Max după decesul prinţului Philip, care era prezentat într-o manieră deloc flatantă, scrie The Hollywood Reporter.

„«The Prince» va fi lansat curând la HBO Max”, anunţa online Gary Janetti, scenarist şi producător, în luna aprilie.

Povestea familiei regale britanice va fi  spusă din perspectiva prinţului George și realizată de Gary Janetti, producător al „Family Guy” şi „Will & Grace”,  ar fi trebuit să fie lansată la finalul primăverii, dar, după 5 zile de la anunţul făcut de el, prinţul Philip a murit la vârsta de 99 de ani.

Potrivit sursei citate, serialul nu îl portretiza pe soţul reginei Elizabeth II în cel mai măgulitor mod. Astfel, reţeaua nu a dorit să rişte.

HBO Max a confirmat pentru THR că a amânat lansarea „The Prince”. „Suntem întristaţi de vestea morţii prinţului Philip şi vom modifica planurile pentru lansarea serialului. O nouă dată va fi anunţată în curând”, a spus un reprezentant.

În acest moment nu este sigur  dacă personajul prinţului Philip (pentru care Dan Stevens şi-a împrumutat vocea) va fi modificat sau retras din poveste înainte ca produsul final să fie difuzat. Pe site-ul HBO Max nu apar materiale promoţionale pentru această producţie, iar Janetti nu a comentat, potrivit news.ro.

Printre cei care şi-au împrumutat vocile personajelor se numără Janetti – prinţul George, Orlando Bloom – prinţul Harry, Lucy Punch – ducesa de Cambridge, Condola Rashad – Meghan Markle, Iwan Rheon – prinţul William şi Sophie Turner – prinţesa Charlotte.

Jurnalistul Robert Jobson, expert în probleme de regalitate şi scriitor, va lansa pe 1 iunie o carte despre patriarhul familiei regale, „Prince Philip’s Century: The Extraordinary Life of the Duke of Edinburgh”.

În legătură cu amânarea serialului, el a spus: „Descrierea ducelui de Edinburgh ca un bătrân bufon este cam ieftină şi nefolositoare şi, la acest moment, ar putea fi deplasată, dar satira a existat de secole”.

El avea un simţ al umorului dezvoltat şi ar fi gustat această producţie, a mai spus Jobson. „Ar fi făcut chiar glume pe seama acesteia – era foarte amuzant”, a continuat jurnalistul, care a adăugat că, în ciuda stării de sănătate deteriorate în ultimii ani, prinţul Philip a fost activ, pictând şi cultivând trufe. „Şi-a stabilit obiective şi le-a îndeplinit”.

„The Prince” a fost comandat de HBO Max, produs de 20th Century Fox Television şi este bazat pe contul de Instagram al lui Gary Janetti.

Print Friendly, PDF & Email