5 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Metrorex anunță începerea lucrărilor pentru Magistrala 6 de metrou. Primele imagini cu viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa

 

 

 

Foto: Metrorex / Facebook

Metrorex a anunțat miercuri seară, 24 aprilie, începerea lucrărilor pentru Magistrala 6 de metrou și stadiul acestora și pe restul șantierului. Primele imagini cu viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa: 

 

„Execuția pereților mulați reprezintă o etapă-cheie în cadrul proiectării și execuției lucrărilor de structură de rezistență pentru Secțiunea de Sud, Lotul 1.1., 1 Mai – Tokyo, pentru noua Magistrală 6 de metrou”, au precizat reprezentanții Metrorex, într-un comunicat  postat pe pagina de Facebook a companiei.

Aceasta este o etapă premergătoare excavărilor cu TBM-uri (Tunnel Boring Machines) – utilajele care vor săpa tunelurile subterane.

De asemenea, Metrorex a prezentat stadiul lucrărilor și pe restul șantierului:

– La organizarea de șantier principală, din apropierea Aeroportului Băneasa, au fost executate lucrări de betonare fundații, umplutură și montare containere de șantier și lucrări pentru instalația electrică;

– La viitoarea stație Tokyo, s-au efectuat săpături, montări de tuburi de protecție și teste de etanșeitate;

– La interstația Tokyo – Aeroport Băneasa continuă sondajele de utilități;

– La viitoarea stație Gara Băneasa au fost executate săpături de sondaje, excavații, săpături pentru grinda de ghidaj, execuție și betonare grindă de ghidaj;

– La interstația Piața Montreal – Gara Băneasa s-au efectuat săpături pentru sondajele de utilități;

– La viitoarea stație Piața Montreal s-au efectuat lucrări la grindele de ghidaj și probe de laborator pentru beton;

– La viitoarea stație Pajura au fost efectuate excavații, armări, betonări ale grindelor de ghidaj de la diverse axe și au fost instalați peste 23 de metri liniari de cofraje pentru grinzile de ghidare;

– La viitoarea interstație 1 Mai – Pajura au continuat sondajele pentru rețele de utilități;

„Prin jurnalul de șantier ne dorim să vă oferim constant informații actualizate despre progresul lucrărilor noii Magistrale M6. Traficul nu este restricționat pe niciuna dintre porțiunile de lucru. Magistrala 6 este un proiect pentru România”, au mai spus reprezentanții Metrorex.

Metrorex: Excavările la Magistrala 6 vor începe de la viitoarea stație Tokyo

Secțiunea Sud (Lotul 1.1) reprezintă segmentul cuprins între stațiile 1 Mai (existentă) – Tokyo și are un traseu de 6,6 km.

Pe lângă stația 1 Mai (existentă), secțiunea Sud cuprinde șase stații: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo.

Magistrala M6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km de cale dublă, pe care vor circula 12 trenuri noi, moderne și va cuprinde 12 stații.

Valoarea totală a contractului de finanţare pentru Magistrala 6 este de 6,33 miliarde de lei, din care valoarea totală a cofinanţării UE este de 2,36 miliarde de lei, fiind acordată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, mai preciza Metrorex.

Un video care prezintă procesul de execuție al primelor segmente se poate vedea aici. 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email