1 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Monica Daniela Mateescu, Director Executiv al APM Dolj, a găsit o schemă de sifonare a banilor publici prin inducerea unei crize artificiale a deșeurilor în județul Dolj.

 

 

În urma unor anchete jurnalistice efectuate la nivelul județului Dolj și a Agenției pentru Protecția Mediului Dolj, rezultă că atât județul cât și orașul Craiova au fost introduse într-o criză artificială a deșeurilor ca urmare a unui blocaj premeditat realizat de Monica Daniela Mateescu, împreună cu celelalte angajate ale APM Dolj, Cristina Marinescu și Danuzia Mazilu, în scopul realizării obiectivelor unui grup de interese patronat de Asociația “Suflet Fericit”.

Județul Dolj este unul din primele județe ale țării care a acordat o atenție specială sistemului de management integrat al deșeurilor în conformitate cu normele europene de mediu, reușind să realizeze prin atragerea de fonduri europene și fonduri private un sistem funcțional care să asigure confortul cetățenilor și protecția sănătății locuitorilor din această regiune.

În acest context de aparentă liniște și bună organizare în domeniul colectării și gestionării deșeurilor din județ apare un rechin bugetar, așa cum este catalogată de presă Monica Daniela Mateescu, care deține funcția de Director Executiv al APM Dolj de peste 15 ani și care dorește sa profite de banii publici ai județului prin inducerea unei crize artificiale a deșeurilor  în urma căreia să profite atât ea cât și rețeaua din care face parte.

Monica Daniela Mateescu încasează de la stat aproximativ 100.000 lei pe an, sumă provenită de la APM Dolj și de la Facultatea de Matematică și Științele Naturii din cadrul Universității Craiova. Dar se pare că acești bani nu mai sunt suficienți pentru Monica Daniela Mateescu, care a aderat la un grup de interese pentru sifonarea banilor publici proveniți din deșeurile produse pe raza administrativă a județului Dolj.

Astfel, aceasta a aderat la rețeaua organizată de Asociația “Suflet Fericit”, rețea infracțională de transport ilicit al deșeurilor făcând parte din gruparea Utiltrailer-Cassano Metal, ai cărei membri au fost cercetați penal și reținuți în luna aprilie a acestui an pentru evaziuni de proporții, deturnarea banilor destinați fondului de mediu și a TVA precum și pentru reciclare fictivă a deșeurilor.

https://gazetadestiri.ro/poluatorii-de-la-periculoasa-groapa-de-gunoi-ulmeni-calarasi-isi-protejeaza-afacerile-prin-ong-ul-suflet-fericit/

https://www.libertatea.ro/stiri/cine-sunt-firmele-perchezitionate-recent-in-dosarul-reciclarilor-fictive-in-toamna-au-blocat-masina-libertatea-cand-reporterii-documentau-cazul-gunoaielor-3501480

https://www.politiaromana.ro/ro/stiri/cercetati-pentru-operatiuni-fictive-de-reciclare-a-deseurilor-de-ambalaje

Scopul rețelei infracționale este acela de a induce o criză artificiale a deșeurilor în Dolj pentru ca ulterior aceștia să efectueze servicii de încărcare și transport al deșeurilor produse de cetățeni și depozitarea acestora în alte localități la distanțe mari  de locul unde au fost generate. Mai mult, profiturile preconizate de rețeaua infracțională sunt considerabile, ținând cont de faptul că în afara plății transportului se urmărește și pierderea trasabilității deșeurilor, acestea putând ajunge ușor pe câmpurile din județul Dolj sau din județele învecinate, cu consecința fraudării fndului de mediu șia TVA-ului așa cum au procedat și în alte situații similare pentru care anumiți membri ai rețelei au fost reținuți prin acțiunile Poliției Române.

Schema inventată de rețeaua infracțională împreună cu Monica Daniela Mateescu pentru  a crea o falsă situație de urgență la nivelul județului Dolj a fost aceea de a folosi Asociația “Suflet Fericit” pentru a reclama procedura de autorizare a depozitării deșeurilor la nivelul județului făcută chiar la APM Dolj, patronată de Monica Daniela Mateescu.

Aceasta din urmă a intrat în schema infracțională, blocând procedura normală și firească de autorizare a depozitării deșeurilor la nivelul județului Dolj. Autorizarea depozitării deșeurilor a funcționat fără probleme începând cu anul 2000 și până în prezent, ducând județul Dolj în linia județelor fruntașe la realizările privind gestionarea integrată a deșeurilor.

În urma analizării acestei sesizări reiese că aceasta conține fotografii perimate din luna octombrie a anului trecut și este depusă anonim fără indicarea unui nume de persoană care să-și asume petiția din partea asociației “Suflet Fericit”. Cu toate acestea, Monica Daniela Mateescu a intrat în rolul desemnat de rețeaua infracțională și a declanșat criza artificială a deșeurilor în județul Dolj prin blocarea procedurii de emitere a actelor de reglementare pentru depozitarea legală a deșeurilor.

Inducând această criză artificială a deșeurilor, rețeaua infracțională se bazează pe reacția normală a autorităților care, conform procedurilor, vor trebui să declanșeze o stare de urgență în județ, ținând cont și de starea de pandemie care, împreună cu deșeurile scăpate de sub control, ar putea pune în pericol sănătatea populației dar și perturbarea activităților economice și industriale dintr-un județ atât de important pentru economia națională.

Odată creată starea de urgență, scopul grupului infracțional la care a aderat Monica Daniela Mateescu, Director Executiv al APM Dolj, prin punerea ilegală în practică a petiției, este atins.

Este incredibil cum un funcționar public, cum este Monica Daniela Mateescu, plătit cu sume imense din banii statului să apere mediul și sănătatea populației, poate să acționeze în sens contrar folosind o instituție a statului cum este APM Dolj în interesele rețelei organizate de “Suflet Fericit”.

Efectele acestor acțiuni premeditate se vor vedea în viitorul apropiat atunci când criza deșeurilor va pune stăpânire pe județul Dolj și pe orașul Craiova iar sănătatea populației și poluarea mediului vor fi evidente și vor fi suportate de oameni nevinovați.

Print Friendly, PDF & Email