1 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Percheziţii în România şi Marea Britanie într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism

Foto: news.ro

Procurorii DIICOT Buzău, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, au organizat şi desfăşurat, în mod coordonat, cu sprijinul Eurojust, ample operaţiuni de combatere a traficului de persoane în România şi Marea Britanie, 5 persoane fiind arestate preventiv în ţară şi în Marea Britanie în acest dosar, potrivit Agerpres.

La data de 6 mai au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare în România – în Buzău şi în Bucureşti, la imobilele utilizate de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor.

De asemenea, marţi, 14 iunie, au fost puse în executare alte 7 mandate de percheziţie domiciliară, în Marea Britanie – în Leeds Southampton, Birmingham, Reading şi Manchester.

Sumele de bani obţinute în această modalitate au fost transferate în România, fiind folosite în vederea achiziţionării de bunuri mobile şi imobile, în vederea disimulării originii ilicite a veniturilor, arată sursele citate.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate pe teritoriul României, au fost dispuse măsuri asigurătorii cu privire la trei imobile, cu o valoare estimativă de 200.000 de euro.

De asemenea, au fost descoperite şi ridicate 2.000 de lei, 4 telefoane mobile şi înscrisuri.

În acest dosar au fost arestate preventiv cinci persoane, una dintre ele în ţară, iar alte patru de către autorităţile competente din Marea Britanie.

Totodată, trei persoane au fost puse sub control judiciar.

Print Friendly, PDF & Email