1 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Preşedintele Iohannis a purtat discuţii cu lideri europeni pentru pregătirea reuniunilor de la Praga

Foto: Agerpres

Marți, preşedintele Klaus Iohannis a participat la o videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi un grup de lideri europeni în pregătirea reuniunilor ce vor avea loc joi şi vineri la Praga.

“În pregătirea summiturilor care vor avea loc la Praga, am avut astăzi discuţii cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, şi prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, cu privire la reuniunea Comunităţii politice europene şi principalele subiecte ale reuniunii informale a Consiliului European: Ucraina, energie, securitate şi situaţia economică”, a scris şeful statului, pe Twitter, potrivit Agerpres.

Mai exact, liderii Uniunii Europene şi omologii de pe continent se vor reuni  joi şi vineri la Praga pentru a putea discuta răspunsurile la consecinţele dramatice ale războiului din Ucraina, a anunţat Charles Michel, potrivit AFP.

Capitala Cehiei va găzdui prima reuniune a Comunităţii politice europene şi o reuniune informală a Consiliului European.

Print Friendly, PDF & Email