3 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

“Trubadurul” şi “La Traviata”, între propunerile din stagiunea online a Operei Naţionale Bucureşti în luna aprilie

Foto: news.ro

 

Opera Naţională Bucureşti  va prezenta  publicului în luna aprilie o stagiune online cu titluri din repertoriul său curent, între care  se regăsesc “Trubadurul”, “La Traviata” şi “Gala Extraordinară de Balet”, potrivit unui comunicat news.ro. 

Instituția de cultură a anunțat că spectacolele vor fi înregistrare în cursul săptămânii în care sunt programate pentru a fi difuzare.

Programul evenimentelor online:

Duminică, 11 aprilie, începând cu ora 19.00,  publicului iubitor de artă lirică este invitat la  spectacolul „Trubadurul” de Giuseppe Verdi, operă în concert. Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 14 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 11 aprilie, ora 19:00.

„Trubadurul” lui Verdi  constuie una  dintre operele sale cele mai intense, mai dramatice şi,  în mod paradoxal este accesibilă publicului.  Titlul a reprezentat încă de la premiera ce a avut loc la Roma în 1853 un succes de proporţii şi s-a păstrat de atunci în stagiunile tuturor marilor opere de pe mapamond, fapt ce validează încă o dată valoarea partiturii compozitorului italian, dar şi interesul publicului pentru această lucrare.

Duminică, 18 aprilie, începând cu ora 19.00, prima scenă lirică a ţării vă propune spectacolul „La Traviata” de Giuseppe Verdi, operă în concert. Biletele se pot cumpăra prin intermediul site-ului  de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 21 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 18 aprilie, ora 19:00.

Sâmbătă, 24 aprilie, începând cu ora 19.00, Opera Naţională Bucureşti prezintă în online “Gală Extraordinară de Balet”. Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/ până marţi, 27 aprilie, ora 19.00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de sâmbătă, 24 aprilie, ora 19.00.

În cadrul “Galei Extraordinare de Balet” publicul va  putea să vadă momente coregrafice de mare succes,  carea au făcut parte din spectacole renumite ale repertoriului clasic universal cum ar fi: „Lacul lebedelor”, „Don Quijote”, „Corsarul”, „Giselle”, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, „Spărgătorul de nuci”.

Duminică, 25 aprilie, începând cu ora 19.00,  este programat spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, operă în concert.  Pentru această reprezentație, biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 28 aprilie, ora 19.00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 28 aprilie, ora 19.00.

Una dintre cele mai comice opere care s-au scris vreodată, „Bărbierul din Sevilla” a reuțit să atingă notorietatea mondială cu ajutorul personajului Figaro, bărbierul spaniol, şi a celebrei lui cavatine „Largo al Factotum”. Creaţia lui Gioachino Rossini a înregistrat un succes răsunător chiar de la premiera absolută din anul 1816.

Print Friendly, PDF & Email