2 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Coronavirus în România: 158 de cazuri confirmate

Foto: Viktar Savanevch / Alamy / Alamy / Profimedia

Până la ora 10:00 au fost raportate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 în România. Prin urmare, de aseară pănă acum au mai apărut alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire se prezintă astfel: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 Vâlcea, 2 în Timișoara și câte un caz în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava, conform digi24.ro.

Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, cele 19 persoane au vârsta cuprinsă între 19 și 54 de ani și sunt în carantină sau autoizolare. S-a mai spus că o mare parte din aceste cazuri sunt persoane care au călătorit în Italia, 2 Austria și Germania.

Acestea sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Până acum, starea de sănătate generală a pacienților este bună.

De menționat este faptul că pe teritoriul țării, se află în carantină instituționalizată 3.008 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID– 19.Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în acest moment, 36 de dosare penale au fost înregistrate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns