19 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Coronavirus în România: bilanț total 576 de persoane confirmate

Foto: Viktar Savanevch / Alamy / Alamy / Profimedia

Până astăzi, 23 martie, în România au fost confirmate în total 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre aceste cazuri s-a raporatat că 73 de persoane au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași), conform digi24.ro.

În 24 de ore au apărut 143 de noi cazuri de infectare. Prin urmare, începând de azi, 23 martie, România a ajuns în “zona galbenă”, cea cu peste 500 de persoane infectate. Până acum au fost raportate 5 decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

Dintre noile persoane testate pozitiv, se înregistrează și cazul unui deținut care în data de 11 martie a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Se pare că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie, pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, dar  rezultatul a fost negativ.

De menționat ar mai fi că pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună și staționară.

În prezent în România, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns