30 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Filmul „Himera” se poate urmări de vineri în cinema

Foto: News.ro

„Himera”/ „La Chimera” ce reprezintă o incursiune în universul fermecător al cineastei italiene Alice Rohrwacher, pe urmele unui englez îndrăgostit ce explorează tezaure antice şi iubiri pierdute, va avea premiera în cinema de vineri, 19 aprilie, distribuită de Independenţa Film.

Nominalizat la Palme d’Or, Cannes 2023, şi numit de Scene Now drept „capodoperă a realismului magic”, filmul ce poartă semnătura lui  Alice Rohrwacher, recunoscută pentru fabulele şi basmele evocate în producţiile sale, constituie o poveste despre amintiri, legături şi frumuseţea tragică a trecutului şi prezentului. În distribuţie se regăsesc: Josh O’Connor, Isabella Rossellini şi Alba Rohrwacher.

Plasată în anii ‘80, povestea îl are în prim plan pe  Arthur, care se întoarce într-un mic sat de pe litoralul Mării Tireniane. Este vânător de relicve etrusce, activitate ilegală pe care o practică alături de un grup de bandiţi veseli. Arthur are un dar: poate localiza golul mormintelor etrusce. Un gol care i-a lăsat amintirea iubirii pierdute, Beniamina…

„Himera” aduce împreună trei formate de film – 35mm, Super 16mm şi 16mm – pentru a evoca o prezenţă umană asemănătoare descoperirii amprentelor digitale pe un vas antic. Această alegere deliberată adaugă textură filmului, a cărui imagine o semnează Hélène Louvart, care a mai colaborat cu Rohrwacher la scurtmetrajul „Le pupille”, şi este totodată un omagiu adus istoriei cinematografiei, dar şi o oportunitate pentru publicul tânăr de a descoperi aceste formate laolaltă.

Programul „Himera” în cinematografe se poate consulta pe site-ul : hwww.independentafilm.ro/project/la-chimera/

„Himera” este distribuit în România de Independenţa Film, cu sprijinul Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene.

Print Friendly, PDF & Email