19 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Imagini de coșmar în Slănic Prahova! S-a surpat o stradă, chiar în fața sediului Poliției. ISU a intervenit pentru a lua primele măsuri

Foto: Antena 3 CNN

Imagini de coșmar în Slănic Prahova! S-a surpat o stradă, chiar în fața sediului Poliției. ISU a intervenit pentru a lua primele măsuri. Ce spun specialiștii:

O bucată din strada 23 August, din Slănic Prahova, s-a surpat joi, 25 aprilie, vizavi de sediul de Poliției. Localnicii au postat imagini de coșmar pe rețelele de socializare, imagini urmate de zeci de reacții ale internaților.

„Încă un exemplu de incompetență și indiferență. Ce speranțe să mai avem atât timp cât persoanele responsabile nu verifică lucrările ce vizează mai ales infrastructura rutieră de pe raza UAT Slănic. Nu-i interesează siguranța cetățenilor. De 20 ani, Slănicul se năruiește”, comentează un internaut la imaginile postate pe grupul de Facebook „Slănicul liber”. 

Foto: Antena 3 CNN

În timp ce oamenii dau vina pe indiferența autorităților, specialiștii spun că de vină ar fi chiar zăcământul de sare pe care stă, de altfel, întreaga localitate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a ajuns la fața locului și ia măsuri pentru a se evita un deazastru. Se ia în calcul și evacuarea zonei.

“Zona are o particularitate anume prin faptul că, știm cu toții, acolo se află mina de sare de la Slănic, atât cea turistică, cât și cea de exploatare.

Din punctul meu de vedere se vor întreprinde toți pașii legali și anume Comitetul Local pentru Situații de Urgență este în momentul de față convocat, va constata, bineînțeles, cu specialiștii din domeniu, care este motivul acestei surpări, care este pericolul și în funcție de constatarea lor, eu va trebui să convoc la rândul meu, dacă se impune Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, vedem dacă se va impune o evacuare”, a declarat în direct la Antena 3 CNN, Emil Drăghicescu, Prefectul judeţului Prahova.

Print Friendly, PDF & Email