22 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Minerii de la Salina Praid şi Salina Târgu Ocna, în grevă

Foto: stiriletransilvaniei.ro

Aproape 400 de angajaţi ai salinelor Praid şi Târgu Ocna se află în grevă. Potrivit Agerpres, aceștia sunt nemulţumiţi deoarece nu li se acordă voucherele de vacanţă pentru anul 2019.

“Ne-am oprit din cauză că în bugetul pentru anul 2019 s-a alocat suma pentru voucherele de vacanţă, dar s-a promovat o restructurare la Vâlcea şi conducerea, împreună cu Consiliul de Administraţie, au hotărât să ia suma de vouchere şi să o pună în bani de restructurare, în bugetul rectificat. Şi de asta este nemulţumire, eu nu pricep, e vorba de 2.080 lei pentru un angajat”, a spus Kelemen Jozsef, liderul de sindicat de la Salina Praid.

Astfel, activitatea de exploatare a sării a fost sistată de câteva zile, iar în această dimineaţă s-a oprit şi activitatea de turism și vizitatorii nu mai au acces în baza turistică.

În grevă se află şi 230 de angajaţi ai Salinei Târgu Ocna, care au oprit activitatea de exploatare a sării, cea de turism, dar şi cea de extracţie de saramură. “Am intrat în protest pentru că nu ni s-au respectat nişte drepturi bugetate, drepturile salariale, motivul fiind neacordarea de vouchere de vacanţă. Aprobarea lor depinde de Consiliul de Administraţie, care a fost convocat de trei ori săptămâna trecută, au avut termene până la 12 noaptea şi pur şi simplu nu se întrunesc, nu vor să voteze, nu ne bagă deloc în seamă”, a spus liderul de sindicat de la Salina Târgu Ocna, Dan Popa.

Activitatea Combinatului Borzeşti se desfăşoară la cotă de avarie, la acest combinat fiind livrată saramură de la câmpul de sonde extracţie saramură al Salinei Târgu Ocna, din cauza grevei.

Liderii de sindicat de la Praid şi Târgu Ocna au spus că şi la salinele Ocna Dej şi Slănic Prahova se desfășoară un protest spontan.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns