4 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Percheziţii în Capitală şi în judeţul Arad, la o grupare specializată în trafic de migranţi

Foto: pressalert.ro

Procurorii DIICOT au efectuat astăzi trei percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Arad, într-un dosar ce vizează destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei, potrivit Agerpres.

Se pare că este vorba despre un grup organizat, format din şapte persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi în formă continuată, trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă agravată şi favorizarea făptuitorului.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că doi dintre membrii reţelei infracţionale (dintre care unul reprezentativ din cadrul conducerii grupării ‘Sportivilor’ din municipiul Bucureşti) au săvârşit mai multe furturi cu prejudicii mari şi în bandă organizată pe teritoriul Elveţiei, iar pentru a se sustrage de la măsurile preventive instituite împotriva lor au coordonat şi organizat împreună cu ceilalţi cinci membri ai grupului repatrierea lor şi a copilului minor în ţară”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Constanţa – Serviciul de Investigații Criminale, D.G.P.M.B. – Serviciul Grupări Infracţionale Violente şi a luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Arad.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns