18 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Abrogarea recursului compensatoriu, adoptată de Comisia Juridică

Foto: digi24.ro

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, cu unanimitate de voturi, raportul favorabil pe proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu. Legea va fi votată miercuri, în plenul Camerei Deputaților, după care merge spre promulgare, potrivit digi24.ro.

Deputaţii din comisie au adoptat un amendament potrivit căruia vor beneficia de efectele recursului compensatoriu persoanele condamnate, începând cu 24 iulie 2012 şi până la intrarea în vigoare a prezentei legi.

„Vreau să fac o precizare, abrogarea legii privind recursul compensatoriu, nu înseamnă că din momentul abrogării nu mai beneficiază nimeni de prevederile legii recursului compensatoriu. Fiind sub incidența legii penale cele mai favorabile, abrogarea recursului compensatoriu va genera efecte, doar pentru viitor, vor beneficia în continuare de prevederile fostei legi, nu numai cei care se află astăzi în detenție, ci și aceia care sunt judecați astăzi”, a spus premierul Ludovic Orban.

Recursul compensatoriu a fost introdus în legislația noastră în 2017 și îi ajută pe deținuți să iasă ceva mai devreme din închisoare decât au posibilitatea doar în baza liberării condiționate.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns