2 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Platformele online gratuite oferă consultanță medicală tuturor pacienților

Foto: stirileprotv.ro

În această perioadă, în care spitalele sunt aglomerate cu tot mai mulți pacienți depistați pozitiv pentru noul coronavirus, antreprenorii români au început să răspundă apelului președintelui Iohannis, de a ajuta cum pot în această pandemie.

Câțiva antreprenori au pus la dispoziție oamenilor, platforme online gratuite prin care pacienții cu simptome pot fi triați și chiar primesc sfaturi, iar spitalele găsesc mai ușor furnizori de echipamente medicale, conform stirileprotv.ro

Această inițiativă a fost preluată și de mai multe spitale, care au început să ofere servicii online. Un astfel de exemplu este platforma pacient.assmb.ro, unde aproximativ 500 de medici din 18 spitale din București, desfășoară, în această perioadă consultații online, pentru oamenii ce prezintă afecțiuni diverse. Se pare că, până în acest moment, peste 1200 de pacienți au utilizat această platformă.

De menționat ar mai fi că platforma are încorporat un algoritm prin care  se pot identifica și potențialele cazuri de infectări cu virusul Covid-19.

Această platformă este ușor de folosit, astfel că după ce au intrat pe platformă, pacienții  pot descrie pe scurt problemele de sănătate pe care le au și pot să prezinte, dacă este cazul și rezultatele unor analize. Următorul pas pe care trebuie să-l facă este să selecteze spitalul, specialitatea și medicul și apoi să își introducă datele personale. Dintre toți pacienții care accesează platforma, sunt trați cu prioritate cei care prezintă simptome de coronavirus.

Horațiu Ioani, medic neurochirurg, a declarat: “Coronavirusul este ca orice altă afecţiune, prezintă nişte simptome şi aceste simptome, de exemplu, un pacient aflat la distanţă poate să le trimită printr-un serviciu de telemedicina. Aceste date ajung la medic şi medicul contactează pacientul în 12-24 de ore şi spune pacientului ce e de făcut în continuare.”

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns