19 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Promovarea secretă a produselor pe internet ar putea deveni ilegală în SUA

Foto: Facebook

Plasarea sau promovarea unor produse sau servicii poate să devină ilegală în Statele Unite ale Americii, dacă are caracter evazionist, potrivit hotnews.ro.

De altfel, Comisia pentru comerț federal a avut 5 voturi pentru și niciunul împotriva implementării unor astfel de legi, care i-ar viza, în special, pe influenceri și companiile care colaborează cu aceștia.

,,Atunci când companiile spală bani în publicitate, plătind un influencer să pretindă că relațiile financiare nu ating colaborarea dintre ei, acestea au parte de un profit ilegal. Comisia pentru comerț federal  va trebui să stabilească dacă să creeze noi cerințe pentru platformele de socializare și pentru agenții de publicitate și dacă să activeze sub incidența răspunderii civile”, a spus Rohit Chopra, comisar din Comisia pentru comerț federal.

Rezoluțiile Comisiei susțin faptul că trebuie să existe legi în care platformele de social media să fie menționate în mod explicit, pentru a se evita orice confuzie și pentru a putea trage vinovații la răspundere.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns