5 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că o echipă de experți va evalua situația de la Slănic Prahova și va face recomandări

Foto: Facebook

 

Raed Arafat, şeful DSU, a declarat joi, 25 aprilie, că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua situaţia creată în urma surpării de teren.

“Sunt convocaţi (experţii tehnici, n.r.). IGSU îi preia şi îi duce la un elicopter, care e în aşteptare. Este posibil să fi decolat deja, ca să ajungă rapid acolo şi să poată să ia o decizie pe lumina zilei. Nu vrem să ajungem noaptea. Vrem să vadă situaţia şi de sus, iar apoi să vedem ce recomandări ne dau”, a spus secretarul de stat, Raed Arafat, pentru Antena 3 CNN.

Arafat a mai spus că, în acest moment, la faţa locului se află conducerea ISU Prahova şi prefectul judeţului. De asemenea, urmează să ajungă acolo o echipă operativă mixtă DSU-IGSU.

“Măsurile preventive luate până acum sunt de evacuare a ce este limitrof, fără să lăsăm niciun loc la riscuri inutile, pentru că este o situaţie care nu ştim cum va evolua şi poate să evolueze mai rău, încă, fiind o galerie de mine acolo, sub această zonă.

Până nu avem un punct de vedere de la experţi, de la ingineri, este foarte greu să luăm o decizie din partea Situaţiilor de urgenţă sau a prefectului.

Deci, următoarea etapă este analiza din partea experţilor, se va convoca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se va lua decizia dacă oamenii pot sau nu să se întoarcă acasă, iar dacă nu pot să se întoarcă acasă, se va asigura cazare pentru cei care vor.

Şi, bineînţeles, trebuie stabilite următoarele etape tehnice de lucru, pentru a lua o decizie definitivă”, a mai explicat Raed Arafat.

Reamintim că o bucată din strada 23 August, din Slănic Prahova, s-a surpat joi, 25 aprilie, vizavi de sediul de Poliției. Terenul a fost tasat și s-a format un crater adânc de doi metri pe o suprafață de peste 60 mp.

De altfel, localnicii au postat imagini de coșmar pe rețelele de socializare, imagini urmate de zeci de reacții ale internaților.

„Ca măsură preventivă s-a dispus evacuarea a 20 de persoane aflate în blocurile din proximitatea zonei afectate! Ulterior, în funcţie de evoluţia situaţiei de urgenţă şi analiza comisiei de specialitate, vor fi dispuse şi alte măsuri necesare. Misiunea este în dinamică”, au informat reprezentanţii Prefecturii Prahova.

 

 

Print Friendly, PDF & Email