30 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

VIDEO | Imagini apocaliptice din Dubai în urma inundațiilor. Sunt cele mai abundente ploi din ultimii 75 de ani

Foto: Times of Malta / captură AFPTV

Emiratele Arabe Unite, Oman și Bahrain au fost lovite marți, 16 aprilie, de ploi abundente ce au provocat inundații cumplite. Și zborurile de pe Aeroportul Internațional din Dubai au fost afectate, totul fiind sub ape. Este vorba despre cele mai abundente ploi din ultimul secol. Vorbim, totuși, de o zonă aridă, în care ploaia este „rara avis”. 

Imobile de lux și centre comerciale emblematice inundate, vehicule abandonate pe șosele, oameni în apă… cam așa arată Dubaiul după inundațiile din ultimele ore.

În tot acest timp, autoritățile fac tot posibilul să scoată apa cu ajutorul pompelor. Situația este cu atât mai grea cu cât lipsesc canalizările, zona fiind una aridă, ploile fiind neobișnuite. De asemenea, cerul este brăzdat de fulgere, atingând ocazional vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.

Oficialii citați de Times of Malta spun că ploi atât de abundente n-au mai fost din 1949, înainte de formarea EAU, care a avut loc în 1971. Se poate spune că sunt cele mai abundente ploi din istoria Emiratelor, așadar.

Dar în timp ce autoritățile fac eforturi uriașe să rezolve situația, sunt și persoane care practică sporturi acvatice în bălțile formate. Bucuria acestora se poate vedea în clipul de mai jos.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email