30 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Accesul unor vehicule a fost interzis într-o capitală extrem de poluată

Foto: green-report.ro

Autorităţile din capitala Indiei, New Delhi, interzic accesul pe străzile oraşului pentru vehiculele ale căror numere de înmatriculare se termină cu numere impare. Potrivit DPA, preluat de Agerpres, această măsură își propune să reducă poluarea deosebit de gravă a aerului cu care se confruntă această metropolă.

Indexul calităţii aerului, care măsoară concentraţia de particule fine în suspensie (PM 2,5) a depăşit pragul de 500, o valoare ce indică o agravare considerabilă a riscului de boli cardiace şi pulmonare şi o mortalitate prematură deosebit de ridicată pentru persoanele în vârstă sau cu afecţiuni preexistente.

Guvernul local declară stare de urgenţă de sănătate publică şi a impus un sistem de trafic rutier bazat pe circulaţia alternativă a vehiculelor cu numere cu soţ şi cu numere fără soţ, cel puţin până pe data de 15 noiembrie.

“Este un inconvenient major, pentru că nu voi ajunge la timp la întâlnirile pe care le am programate”, a spus Sagar Bajaj, un tânăr indian.

Mai mult, serviciile de ride-sharing au fost exceptate de la noua regulă şi atât Uber, cât şi Ola au anunţat că nu vor impune creşteri ale tarifelor pe durata acestui regulament de trafic.

Potrivit unui organism independent de măsurare a calităţii aerului, AirVisual, New Delhi a fost cel mai poluat oraş major din lume. Acesta a depășit de două ori nivelurile măsurate în Lahore, un oraş din Pakistan, clasat la mare distanţă pe locul al doilea în acest clasament.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns