29 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Experți chinezi și tone de ajutoare au ajuns la Roma

Astăzi nouă experţi chinezi în coronavirus şi tone de ajutoare sanitare au sosit la Roma. Ei au venit la bordul unui avion special pentru a oferi sprijin Italiei, ţara europeană cea mai afectată în această perioadă de epidemia de coronavirus, conform Agerpres.

La sfârșitul lui 2019, în China, a pornit pandemia și în prezent numărul cazurilor a scăzut semnificativ. Astfel China a început să trimită specialişti şi materiale în mai multe state.

Specialiştii chinezi, purtând măşti, au fost întâmpinaţi pe aeroportul Fiumicino din Roma de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii. Ei au adus: ventilatoare, material respirator, electrocardiografe, zeci de mii de măşti şi alte materiale sanitare.

În această săptămână, prin intermediul unei discuţii telefonice, ministrul chinez de externe, Wang Yi, a oferit asigurări omologului său italian, Luigi Di Maio, în privința sprijinului Beijingului în lupta împotriva coronavirusului.“Poporul chinez nu va uita niciodată sprijinul preţios adus de Italia atunci când China traversa momentele cele mai dificile în lupta împotriva virusului”, a declarat el.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns