18 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Festivalul Spotlight se desfășoară în perioada 14 şi 16 octombrie, la Bucureşti

Foto: News.ro

Considerat unul dintre cele mai aşteptate festivaluri de artă vizuală în aer liber din Bucureşti, Spotlight revine între 14 şi 16 octombrie cu o ediţie dedicată în totalitate artiştilor din România.

Pe parcursul a trei zile, începând cu ora 19.00, Spotlight animă Calea Victoriei, între Ateneul Român şi Cercul Militar Naţional, cu multe  instalaţii artistice spectaculoase, proiecţii de video mapping, holograme,  dar și expoziţii şi instalaţii interactive.

La ediția din acest an, Arcul de Triumf se alătură programului Spotlight cu un eveniment aniversar ce va marca împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea monumentului printr-un spectacol de video-mapping.

Tema ediţiei Spotlight din acest an este denumită  Made in RO şi invită artiştii români să reimagineze oraşul prin intermediul new media. În acest fel, Spotlight transformă  un domeniu de nişă al artelor vizuale, arta multimedia, într-un instrument de conectare a locuitorilor la oraşul în care trăiesc.

După cinci ediţii care au prezentat un mix de creaţii internaţionale şi creaţii ale artiştilor locali, Spotlight prezintă în 2022 cele mai recente proiecte de new media din România, proiecte cu participări la festivalurile internaţionale de profil.

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 19.00 şi se încheie la ora 23.00. Detalii despre program şi instalaţiile participante la Spotlight 2022 vor fi disponibile curând pe arcub.ro şi spotlightfestival.ro.

Organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Spotlight 2022 marchează închiderea proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, care a oferit bucureştenilor o serie de weekenduri pietonale în mai multe zone din oraş, pe o perioadă de şase luni.

Spotlight – Bucharest International Light Festival se află la a şasea ediţie şi este unul dintre evenimentele bucureştene care strânge anual peste 150.000 de spectatori în trei zile de festival.

Print Friendly, PDF & Email