29 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Garda de Mediu a amendat Primăria Brașov cu 200.000 de lei din cauza unor depozite neconforme pentru deșeuri

 

Garda de mediu a amendat Primăria Braşov cu suma de 200.000 de lei pentru modul în care gestionează cele două depozite neconforme din zona Timiş-Triaj, unde se mai depun doar ilegal deşeuri. Reprezentanții municipalității susţin că intenţionează să conteste amenda, deoarece, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, firma de salubrizare nu a putut să intervină să îndepărteze gunoaiele de acolo.

Amenda a fost aplicată de comisarii Gărzii de Mediu Braşov pentru neîndeplinirea de către Primărie a măsurilor dispuse în legătură cu cele două depozite, care, deocamdată, nu au fost închise în mod oficial, notează Agerpres.

“Primăria Braşov ia în calcul contestarea acestei amenzi. Municipalitatea a fost amendată pentru faptul că nu asigură paza permanentă a depozitului şi pentru că reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au constatat câteva depozitări accidentale de deşeuri în perimetrul rampei.

Poliţia locală a desfăşurat activităţi de monitorizare, patrulare, supraveghere şi pândă cu caracter continuu atât pe timpul zilei cât şi pe timp de noapte, ocazie cu care au întocmit 53 de note de constatare.

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, operatorul de salubrizare nu a putut interveni să îndepărteze acele depozitări”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, potrivit Agerpres.

Cele două depozite neconforme de deşeuri din zona Timiş-Triaj – unul de deşeuri industriale nepericuloase şi unul de deşeuri menajere, au o suprafaţă de aproximativ 130.000 de metri pătraţi și ar fi trebuit să fie închise de Primăria Braşov, până în 31 decembrie 2023, așa cum solicită Comisia Europeană.

 

Print Friendly, PDF & Email