17 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Globurile de Aur 2020. Vezi lista câștigătorilor

Foto: digi24.ro

Globurile de Aur 2020, o gală care a ajuns la a 77-a ediție, a avut loc duminică noapte, la Los Angeles, şi a dat startul sezonului marilor premii cinematografice de la Hollywood, potrivit digi24.ro.

Gigantul de streaming Netflix, care a început producția de conţinuturi originale în urmă cu şase ani, a condus în topul producțiilor nominalizate și a obținut 34 de titluri.

Lungmetrajele „1917”, regizat de Sam Mendes, şi „Once Upon a Time… in Hollywood”, de Quentin Tarantino, au fost desemnate marile câştigătoare ale premiilor Globurile de Aur 2020, acordate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

De altfel, serialele „Succession” şi „Fleabag” şi miniseria „Chernobyl” s-au impus în domeniul filmelor de televiziune.

Premiul pentru cel mai bun actor într-un film – dramă a fost câștigat de către Joaquin Phoenix, rolul principal din filmul „Joker”.

Cel mai bun film într-o limbă străină a fost câștigat de către „Parasite” (Coreea de Sud), de Bong Joon-ho.

Ceremonia a avut loc la Hotelul Beverly Hilton din Los Angeles, evenimentul fiind prezentat de actorul de comedie Ricky Gervais, pentru a cincea oară.

Anul trecut, lungmetrajul “Green Book”, de Peter Farrelly, a fost marele câștigător al galei Globurilor de Aur, cu trei premii, printre care și cel pentru cea mai bună comedie. Pe următorul loc s-a clasat drama în alb-negru “Roma”, de Alfonso Cuaron, și filmul muzical “Bohemian Rhapsody”, care au obținut câte două trofee.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns