28 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Proiect de conservare a faunei din Carpați, la care participă și România, printre câștigătorii Natura 2000

Foto: Asociația Pro Infrastructură

Proiectul “Eforturi comune pentru reţele de transport sigure şi prietenoase cu animalele sălbatice în Carpaţi”, care implică 16 parteneri din Austria, Republica Cehă, Ungaria, România, Slovacia şi Ucraina, s-a numărat printre cei 6 câștigători ai premiilor Natura 2000 din 2020, potrivit digi24.ro.

“Premiile recunosc poveștile de succes în materie de conservare a mediului din întreaga UE și sensibilizează cu privire la una dintre realizările remarcabile ale Europei — rețeaua de zone protejate Natura 2000”, arată un comunicat al Comisiei Europene.

Au concurat 85 de candidați, pe 5 categorii: acțiuni de conservare, beneficii socioeconomice, comunicare, concilierea intereselor, precum și cooperarea transfrontalieră și crearea de rețele. Premiul special al cetățenilor europeni a fost acordat proiectului „Parteneriat pentru protecția pădurilor seculare din Bulgaria în cadrul rețelei Natura 2000”.

În strategia sa privind biodiversitatea, publicată la începutul acestui an, Comisia Europeană a propus plantarea a 3 miliarde de copaci până în 2030 în cadrul unui plan amplu al UE de refacere a naturii.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns