14 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Vaccinul antigripal, de negăsit în cabinetele medicale sau în farmacii

Foto: capital.ro

Vaccinul antigripal este de negăsit în acest moment în România. Potrivit hotnews.ro, acesta lipsește atât din cabinetele medicilor de familie, unde ar trebui să fie distribuit gratuit pentru anumite categorii de persoane considerate cu risc de îmbolnăvire, cât și din farmacii, de unde persoanele care nu beneficiază de vaccinul administrat gratuit ar fi trebui să și-l poată cumpăra.

În farmacii, vaccinul lipsește deoarece cererea a fost, anul acesta, de aproximativ 5 ori mai mare decât oferta, lucru care nu a fost anticipat, potrivit explicațiilor medicilor și reprezentanților companiei care aduce vaccinul în România.

În ceea ce privește lipsa vaccinului din cabinetele medicilor de familie, se pare că el va ajunge cu întârziere, în jurul datei de 20 noiembrie.

Vaccinul antigripal ar putea reveni în farmaciile din România la finalul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie. O nouă livrare de vaccinuri este planificată în România la finalul lunii noiembrie.

Prețul unei doze de vaccin antigripal în farmacii este de 50-60 de lei. La medicii de familie, el este administrat gratuit categoriilor considerate cu risc, mai exact persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavii cronici de orice vârstă, femeile însărcinate sau copiii.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns